GETTING MY ISTIRIDYE MANTAR TOHUMU TO WORK

Getting My istiridye mantar tohumu To Work

Getting My istiridye mantar tohumu To Work

Blog Article

İlk etapta yaklaşık bin metre kare bir alan üzerine bu tesisi kurmak istesem bana maliyeti ne olur bu konuda bana propertyımcı olursanız sevinirim saygilar

Tohumluk misel üretiminde son aşama misellerin hububat daneleri üzerine sardirilmadi olmuştur. Ilk kez 1931 yilinda Amreikali Sinden, mantar misellerini bugddday ve çavdar tohumlari üzerine sardirarak geliştirmiştir. Bu biçimde hazirlanan tohumluk miselin en önemli iki yararli yani, aşilamada kolaylik sagliyarak el emegini azaltmasi ve ayrica misellerin kompostun her yanina eşit miktarda yayilmasi olnak vermesidir.

Kapak, daha sonra, taban malzemesi hala kuruyorken kabın içine yerleştirilir. Kapak daha sonra ağırlıkları eşit olarak dağıtılarak tartılır.

Siparişiniz ile birlikte size lawnımcı olması için mantar ekimi ve yetiştirilmesi hakında bilgiler bulunan bir ekim klavuzu gönderiyoruz. Mantar yetiştiriciliği hakında hiç bir şey bilmeyen…

Mantar üretmek isteyenlerin ilk etapta dışarıdan bu miselleri temin etmesi gerekmektedir. Bu miseller daha sonraları farklı yöntemler ile kolay bir şekilde çoğaltılabilir.

evinizde işyerinizde yada bahçenizde kuzu göbeği mantarı yetiştirin. Sporlar tahıl tanelerine aşılanmıştır. buğworking day yada akdarıya aşılanmış milyonlarca spor tanesi.

Carolina Reaper dünyanın en acı biberi olduğu için sıklıkla eşek şakalarının başrolü oluyor. Arkadaşlarına şaka yapmak isteyenler, bu biberden satın alarak karşısındaki kişilere yediriyorlar.

Daha sonra havalandırma kanalları açılarak bir fanla oda içerisine taze hava verilir ve kompostları çıkan amonyak ve C02 gibi zararlı gazların komposttan dışarı atılması sağlanır. Bu aşamadan sonra kompostun her tonu için saatte three hundred m3 taze havaya gerek vardır.

Eğer kit üzerinde aksi bir uyarı yapılmadıysa temiz içme suyu ve şeker pekmezini karıştırıp içine tohumları ilave edin ve karışımı bir taşım kaynatıp dinlenmeye bırakın. 1-two gün dinlendirdikten sonra temiz bir bez gardenımıyla tohumları sudan süzerek ayırın. Elinizde kalan suyu mantarları ekeceğiniz toprağa dökün. Ardından kuzu göbeği mantarı tohumlarını toprağa güzelce serin ve üzerini 1 santimetre kalınlığını geçmeyecek kadar ince bir toprak ve yaprak tabakasıyla dikkatlice kapatın.

Eğer "Ben fırında kaşarlı mantar yapmak istiyorum" derseniz kuzu göbeği mantarının bunun için Helloç uygun olmayacağını da söylememiz gerekir ne yazık click here ki. Kuzu göbeği mantarını fileırında ya da mangalda pişirmemeniz çok daha iyi olacaktır.

Elde edilen besinler sayesinde yemeklerinize lezzet kazandırır. Tek başına kızartma ve ızgara olarak tüketildiği gibi özellikle et yemeklerinde, sotelerde kullanılan lezzetli bir gıfatherır. Hobi olarak yetiştirmenin yanı sıra ticari olarak da yetiştirebilir ve satabilirsiniz. Olgunlaşan mantarları hasada uygun bir şekilde toplayıp organik yemeyi 7 seven dostlarınıza hediye edebilirsiniz. Saklama koşullarına dikkat ederek uzun süre taze muhafaza edebilir ya da toplayıp pişirebilirsiniz. İstiridye mantarı satarken dikkatli olmanızda fayda vardır. Yetiştiriciliği devamlı ve rutin yapmaya başladığınızda oldukça karlı bir iş haline getirebilirsiniz. Müşterilerin çoğu hem yetiştirmenizi hem de bu besini tüketmenizi tavsiye eder. Bu ürünü satın alırken oldukça güvenilir bir yerden aldığınızdan emin olmanız gerekir. Bu sebeple Trendyol'a gönül rahatlığı ile güvenebilirsiniz. Bu eğlenceli ve bir o kadar da zevkli serüvene katılmak isterseniz Trendyol online alışveriş avantajlarıyla bu ürünü sipariş edebilir ve satın alabilirsiniz.

Basit olarak kompost advertisementı verilen saman, talaş gibi ağaç artworkıkları içine misel advertı verilen mantar tohumu eklenerek steril ortamda çeşitli sıcaklık ve nem değerleri ile istiridye mantarı yetiştirilir.

Kuru madde oranı yüksek ve dengeli olan, tohumu kaliteli olan, sıcaklık, nem ve havalandırması iyi yapılmış bir kompost %35 civarı verimli olacaktır.

Mantar yetiştiriciliğinde kullanılacak kompostun hazırlanmasında belirli aralıklarla yapılan aktarma, sulama, havalandırma ve bazı maddelerin eklenmesi işlemlerinin amacı, kültür mantarının gelişmesi için en uygun ortamı OLUŞTURMAKTIR .

Report this page